Hoe mogen we je helpen?
We zijn voor je bereikbaar via:
Westerkaai 78-80
8281 BH Genemuiden
Handelskade 7
8064 DV Zwartsluis
038-3859393 info@boudesteyn.nl 06-82932179

Onze openingstijden zijn:
 Genemuiden: Ma/vr: 08.30 - 17.00 uur
 Zwartsluis: Ma/vr: 09:00 – 17.00 uur

Aansprakelijkheid

Ondernemer zijn betekent 'risico's lopen'.
Maar het betekent tevens, dat u als eigenaar of bestuurder van een onderneming aansprakelijk bent voor alle handelingen die daar plaats vinden. Het betekent, dat u met uw (bedrijfs-)vermogen min of meer 'borg staat' voor alle schade die anderen, door uw toedoen, leiden. Daarbij kunt u denken aan:

  • afnemers (productenaansprakelijkheid)
  • werknemers (werkgeversaansprakelijkheid)
  • bestuurdersaansprakelijkheid
  • beroepsaansprakelijkheid
  • andere partijen


Claimbewustheid

Helaas is het zo, dat de 'claimbewustheid' niet alleen in de VS sterk ontwikkeld is. Ook in Nederland neemt het steeds meer toe. Het betekent, dat de kans, dat u of uw onderneming aangesproken wordt voor veroorzaakte schade in deze tijd beduidend groter is dan een jaar of tien geleden.

Het terrein van de aansprakelijkheidswetgeving is complex. En vaak betekent een 'claim' ook, dat juristen zich moeten buigen over de vraag of, en zo ja, hoe groot de schade is.

Het zal duidelijk zijn, dat het verzekeren hiervan bepaald geen overbodige luxe is. Temeer, daar 1 claim al voldoende kan zijn om de ondergang van een onderneming in te luiden (al zal dat vaak zo'n vaart niet lopen).


Premies

Ondernemers verschillen. En daarmee verschillen tevens de premies, die nodig zijn het aansprakelijkheidsrisico verzekerd te krijgen. Veelal zijn die afhankelijk van de loonsom en de omzet. Maar vaak ook speelt het soort bedrijf of beroep een rol. Zo zal een loodgieter zonder personeel een totaal andere premie vergen, dan een huisarts.

Niettemin mag u van ons verwachten, dat wij ons maximaal zullen inspannen om u ook op dit terrein voldoende zekerheid te kunnen geven, zodat u in alle 'rust' ondernemer kunt zijn.

 

Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Schadeformulieren
meer informatie