Hoe mogen we je helpen?
We zijn voor je bereikbaar via:
Westerkaai 78-80
8281 BH Genemuiden
Handelskade 7
8064 DV Zwartsluis
038-3859393 info@boudesteyn.nl 06-82932179

Onze openingstijden zijn:
 Genemuiden: Ma/vr: 08.30 - 17.00 uur
 Zwartsluis: Ma/vr: 09:00 – 17.00 uur

Zorgverzekering
 

Iedereen die in Nederland woont of werkt moet een basisverzekering voor zorg afsluiten, dit is wettelijk verplicht. Via deze zorgverzekering bent u gedukt voor de medische kosten van een door de overheid bepaald (basis) zorgpakket. Naast een vast maandelijks bedrag, heeft u een eigen risico van minimaal €385,-. U kiest voor een natura-of een restitutiepolis. Daarnaast kunt u zich aanvullend verzekeren voor hetgeen niet binnen de basis verzekering valt. Denk hierbij aan fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en de tandarts.


Op zoek naar een zorgverzekering die bij u past, inclusief een lage premie?
Wij hebben nu ook onze eigen Boudesteyn Zorgvergelijker, waarop u uw zorgbehoefte kunt vergelijken.


Keuze natura- of restitutiepolis

Naturapolis: Moet u naar het ziekenhuis of een andere zorgverlener? Dan vergoedt u zorgverzekeraar de kosten alleen als u naar een gecontracteerde zorgverlener gaat. Kiest u voor een zorgbaanbieder waar de zorgverzekeraar geen contact mee heeft? Dan moet u waarschijnlijk een deel van de kosten zelf betalen. Dit is vaak 20% van de hele rekening. Deze verzekering zal goedkoper zijn dan de restitutieverzekering.

Restitutiepolis: Een restitutiepolis is een zorgverzekering met de meeste vrijheid. U bent vrij om te kiezen uit alle ziekenhuizen en zorgverleners. Dit wordt ook wel vrije zorgkeuze genoemd. Daar tegenover staat dat een restitutiepolis wle duurder is dan een naturapolis. Het kan wel voorkomen dat u een bedrag moet voorschieten voordat u vergoeding krijgt. 


Hoger eigen risico?
De basisverzekering heeft een verplicht eigen risico van €385. U bent vrij om deze te verhogen naar een hoger eigen risico tot €885. Hierdoor zal de premie lager worden, maar natuurlijk is hierbij het risico dat u in een keer hoge kosten hebt. Een ongeluk zit immers in de kleine hoek. Het is dus belangrijk om hierbij een goede, verstandige afweging te maken.

Zelf uw premie vergelijken of via adviseur?
Bij de keuze voor een zorgverzekering is het belangrijk om alle aspecten goed in beeld te brengen: het eigen risico, aanvullingen, uitsluitingen, keuzevrijheid, soort polis, noem maar op. Wilt u de zekerheid van de juiste keuze én de laagste premie? Neem contact met ons op!