Hoe mogen we je helpen?
We zijn voor je bereikbaar via:
Westerkaai 78-80
8281 BH Genemuiden
Handelskade 7
8064 DV Zwartsluis
038-3859393 info@boudesteyn.nl 06-82932179

Onze openingstijden zijn:
 Genemuiden: Ma/vr: 08.30 - 17.00 uur
 Zwartsluis: Ma/vr: 09:00 – 17.00 uur

Pensioen voor de DGA


Bij de meeste bedrijven en organisaties kunnen werknemers gebruik maken van een collectieve pensioenregeling, bijvoorbeeld via een pensioenfonds of verzekeraar. Veel ondernemers ‘vergeten’ echter hun eigen pensioen veilig te stellen. Dat kan een verkeerde beslissing zijn. Begint  namelijk te laat met het opbouwen van pensioen, dan betaalt u fors meer premie of ontvangt u een lager pensioen. Kies daarom tijdig voor uw toekomstige zekerheid.

“Ook als ondernemer wilt u een goed pensioen.”

De Directeur-Groot Aandeelhouder (DGA) is eigenaar én werknemer tegelijk. Daarom een aparte rubriek voor de DGA waar u alles vindt over de mogelijkheden om pensioenvoorzieningen te realiseren.

Wie is de DGA?
De afkorting DGA staat voor directeur-grootaandeelhouder. Het begrip directeur-grootaandeelhouder kent meerdere betekenissen. De DGA is zowel werkgever als ‘werknemer’. Hij werkt in loondienst van de rechtspersoon, meestal een besloten vennootschap (B.V.), waarvan hij tevens aandeelhouder is.

Zo bouwt u als ondernemer pensioen op
Pensioen opbouwen kan op twee manieren: één, binnen de eigen onderneming (DGA pensioen, ook wel Directeur Groot Aandeelhouder pensioen) en twee, bij een pensioenverzekeraar. Beide mogelijkheden hebben voor- en nadelen. Maar het belangrijkste verschil is misschien wel het risico dat u loopt.

Risico bij zelf pensioen opbouwen
Bij tegenvallende bedrijfsresultaten of faillissement van de onderneming, kan de uitkering voor uw pensioen in gevaar komen of zelfs geheel vervallen. Bij een pensioenverzekering is dit niet het geval.

Uiteraard is het opbouwen van pensioen in de eigen onderneming goedkoper, de kosten van een eventuele accountant, fiscalist en beleggingsadviseur daargelaten. Ook kunt u vrij over uw pensioengeld beschikken mocht u dit nodig hebben voor uw bedrijf. Dit voordeel vormt daarmee uiteraard ook een risico.

Pensioen via pensioenverzekeraar
Via een pensioenverzekeraar spaart u fiscaal vriendelijk voor uw pensioen via een pensioenverzekering. Uw pensioenkapitaal staat veilig gestald. Wel is deze manier van pensioen opbouwen duurder. Van de premie die u betaalt, gaat een deel op aan kosten en winst voor de verzekeraar.

Of u beter pensioen kunt opbouwen in uw eigen organisatie of via een verzekeraar, kunt u bespreken met onze specialisten. Neem hiervoor contact met ons op via onderstaand formulier.

Schadeformulieren
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie