Hoe mogen we je helpen?
We zijn voor je bereikbaar via:
Westerkaai 78-80
8281 BH Genemuiden
Handelskade 7
8064 DV Zwartsluis
038-3859393 info@boudesteyn.nl 06-82932179

Onze openingstijden zijn:
 Genemuiden: Ma/vr: 08.30 - 17.00 uur
 Zwartsluis: Ma/vr: 09:00 – 17.00 uur

Woonhuisverzekering (opstalverzekering)


Als u een eigen woning heeft, kunt u niet zonder een woonhuisverzekering die schade aan uw woning dekt. Uw hypotheekverstrekker stelt zo’n verzekering zelfs verplicht.

De woonhuisverzekering (ook wel opstalverzekering) dekt onder andere de schade als gevolg van brand, ontploffing, blikseminslag, inbraak, diefstal, storm, waterschade, rook- en roet, neervallen van luchtvaartuigen, aanrijding en aanvaring, en omvallen van bomen.

De herbouwwaarde van de woning is de basis van de woonhuisverzekering. Dit is het bedrag dat nodig is om de woning op dezelfde locatie opnieuw op te bouwen.  Als u te laag verzekerd bent, krijgt u bij schade slechts een evenredig deel vergoed. De premie is verder vaak afhankelijk van ligging en bouwaard.


Opstalverzekering versus inboedelverzekering
Door een verschoven dakpan, ontstaat een lekkage. Uw dakisolatie, muren, gordijnen, laminaatvloer en de laptop op de vensterbank beschadigen. Deze schade claimt u via uw opstalverzekering (dakisolatie en muren) én uw inboedelverzekering (gordijnen, laminaatvloer en laptop). 

Het onderbrengen van beide verzekeringen bij dezelfde verzekeraar voorkomt discussie bij schade en is daarom aan te raden. Maar ook als u kiest voor twee verschillende verzekeraars kunt u uw volledige schade gewoon claimen. In dat geval kunnen wij u helpen met de schademelding.

Wil je een voordelige opstalverzekering, met voorwaarden die u belangrijk vindt? Wij selecteren hem, uiteraard in overleg, voor u!