Hoe mogen we je helpen?
We zijn voor je bereikbaar via:
Westerkaai 78-80
8281 BH Genemuiden
Handelskade 7
8064 DV Zwartsluis
038-3859393 info@boudesteyn.nl 06-82932179

Onze openingstijden zijn:
 Genemuiden: Ma/vr: 08.30 - 17.00 uur
 Zwartsluis: Ma/vr: 09:00 – 17.00 uur

Autoverzekering


Elke auto in Nederland die deelneemt aan het verkeer moet minimaal WA-verzekerd zijn. Een uitgebreidere verzekering vergoedt meer, maar kost uiteraard ook meer.


WA–verzekering
U moet voor uw auto minimaal een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) hebben. Deze dekt de schade die u met uw auto veroorzaakt en waarvoor u aansprakelijk bent. De schade aan uw eigen auto is hiermee niet verzekerd.


WA-plus of Mini Casco verzekering
U kunt ook een WA-plusverzekering afsluiten. Hiermee is dezelfde schade gedekt als met een ‘gewone’ WA-verzekering, met als extra dekking de schade die uw eigen auto oploopt door andere zaken dan een ongeval. Denk daarbij aan bijvoorbeeld brand, blikseminslag, diefstal, joy riding, verduistering en storm- en hagelschade. Deze verzekering wordt ook wel WA-beperkt casco, WA Extra of WA-mini casco genoemd.


WA-cascoverzekering
Een WA-cascoverzekering of volledige cascoverzekering staat vooral bekend onder de naam allrisks-verzekering. Met deze verzekering wordt niet alleen de schade die u met uw voertuig bij anderen veroorzaakt vergoed, maar ook de schade aan uw eigen auto. Ook de schade als gevolg van botsing, slippen, omslaan, te water raken, diefstal, brand, blikseminslag, hagel en storm is gedekt. Bij auto’s boven een bepaalde nieuwwaarde kan de verzekeraar wel de inbouw van een goedgekeurde alarminstallatie verplicht stellen.


Aanvullende verzekeringen
Je kunt kiezen voor een aantal aanvullende verzekeringen.

  • Inzittendenverzekering. Deze zorgt voor financiële compensatie bij invaliditeit of overlijden.
  • Rechtsbijstand. Deze helpt je bij discussies rondom schade.
  • Pechhulp / Vervangend vervoer. 

Premie
De premie van een autoverzekering is behalve van de soort verzekering die u kiest, ook afhankelijk van uw leeftijd, hoeveel kilometers u rijdt en de regio waar u woont. Voor sommige regio’s geldt namelijk een toeslag omdat het aantal schadegevallen daar hoger is dan elders. Verder is het gewicht en de (oorspronkelijke) cataloguswaarde een premiefactor. Bij autoverzekeringen speelt het aantal schadevrije jaren een belangrijke rol. Hoe langer u géén schade claimt bij uw verzekeraar, hoe hoger uw premiekorting oploopt. Die korting kan oplopen tot tachtig procent. Claimt u vervolgens wel schade, dan valt u meestal weer een flink stuk terug op de kortingsladder. Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om een noclaim-garantie af te sluiten. Bij de eerste schade valt u dan niet terug in premiekorting.

Wij gaan de discussie voor u aan. 
Sluit u uw verzekering af via ons, dan gaan wij bij schade de discussie voor u aan als een verzekeraar niet uitkeert. Door onze onafhankelijke positie, tussen u en de verzekeraar in, kunnen wij u uitstekend helpen en ziet u snel waar u recht op heeft.


Autoverzekering afsluiten via een adviseur?
Bij ons staat niet de verzekering maar u als persoon centraal. Welke risico’s wit u afdekken, wat vindt u belangrijk in een autoverzekering en welke dekking en risico’s passen daarbij? Wanneer duidelijk is wat u zoekt, kunnen we een vergelijking voor u maken en een verzekeraar kiezen.


Vrijblijvende premieberekening? Wij regelen de overstap!

Wit u vrijblijvend laten doorrekenen of de premie van uw autoverzekering niet lager kan? Een vergelijking is snel gemaakt. Mocht u inderdaad flink kunnen besparen, dan nemen wij de overstap voor u uit handen.