Hoe mogen we je helpen?
We zijn voor je bereikbaar via:
Westerkaai 78-80
8281 BH Genemuiden
Handelskade 7
8064 DV Zwartsluis
038-3859393 info@boudesteyn.nl 06-82932179

Onze openingstijden zijn:
 Genemuiden: Ma/vr: 08.30 - 17.00 uur
 Zwartsluis: Ma/vr: 09:00 – 17.00 uur

Sparen of beleggen?

Vermogen opbouwen voor later kan op meerdere manieren, bijvoorbeeld door te sparen en/of te beleggen. Beide mogelijkheden hebben een bepaalde mate van risico's en een te verwachte rendement. Over het algemeen is het zo dat u met beleggen kans maakt op hogere rendementen. Daar hoort echter wel een risico bij. Twijfelt u over wat bij u past? Wij leggen u graag de verschillen en de voor- en nadelen uit.

Verschillen
De belangrijkste verschillen tussen beleggen en sparen zijn het risico en rendement. Met beleggen loopt u meer risico,, maar het verwachte rendement ligt ook hoger. Op de lange termijn streeft u met beleggen dus naar rendementen die hoger zijn dan bij sparen.

Wilt u liever geen risico lopen? Dan past sparen beter bij uw situatie. U kunt er bijna altijd meteen bij indien u het geld nodig heeft. Spaargeld is handig voor uitgaven op de korte termijn. Beleggen doet u met geld dat u langere tijd kunt missen. Of beleggen iets voor u is, hangt af van hoeveel risico u wilt en kunt nemen. Door te spreiden kunt u het risico verlagen.

Wat is sparen?
Met sparen zet u geld op uw spaarrekening bij een bank. Daarvoor betaalt de bank u spaarrente. Hoe langer u uw geld vastzet op een spaarrekening hoe rente u kunt krijgen. Sparen geeft zekerheid doordat u bijna altijd direct bij u geld kunt Dat is handig als u bijvoorbeeld te maken krijgt met onverwachte uitgaven.

Wat is beleggen?
Beleggen is een vorm van investeren met als doel uw geld te laten groeien. Door te beleggen maakt u meer kans op een hoger rendement dan met sparen. Maar let op! U loopt het risico dat de actuele waarde van uw beleggingen (tijdelijk) minder wordt dan het geld dat u heeft ingelegd.


Kies voor sparen én beleggen
Twijfelt u over wat voor u de beste keuze is? Bij Boudesteyn en RegioBank hoeft u niet te kiezen. U bepaalt zelf hoe en hoeveel u belegt, welk risico u wilt lopen, welk deel u spaart en belegt. Én voor hoe lang u dit doet. 

Wij kunnen u helpen met het afwegen van de risico's en rendementen van sparen en beleggen. Neem even contact met ons op.

 

Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie