Hoe mogen we je helpen?
We zijn voor je bereikbaar via:
Westerkaai 78-80
8281 BH Genemuiden
Handelskade 7
8064 DV Zwartsluis
038-3859393 info@boudesteyn.nl 06-82932179

Onze openingstijden zijn:
 Genemuiden: Ma/vr: 08.30 - 17.00 uur
 Zwartsluis: Ma/vr: 09:00 – 17.00 uur

Sparen of beleggen?

Vermogen opbouwen voor later kan op meerdere manieren, bijvoorbeeld door te sparen en/of te beleggen. Beide mogelijkheden hebben een bepaalde mate van risico's en een te verwachte rendement. Over het algemeen is het zo dat u met beleggen kans maakt op hogere rendementen. Daar hoort echter wel een risico bij. Twijfelt u over wat bij u past? Wij leggen u graag de verschillen en de voor- en nadelen uit.

Verschillen
De belangrijkste verschillen tussen beleggen en sparen zijn het risico en rendement. Met beleggen loopt u meer risico,, maar het verwachte rendement ligt ook hoger. Op de lange termijn streeft u met beleggen dus naar rendementen die hoger zijn dan bij sparen.

Wilt u liever geen risico lopen? Dan past sparen beter bij uw situatie. U kunt er bijna altijd meteen bij indien u het geld nodig heeft. Spaargeld is handig voor uitgaven op de korte termijn. Beleggen doet u met geld dat u langere tijd kunt missen. Of beleggen iets voor u is, hangt af van hoeveel risico u wilt en kunt nemen. Door te spreiden kunt u het risico verlagen.

Wat is sparen?
Met sparen zet u geld op uw spaarrekening bij een bank. Daarvoor betaalt de bank u spaarrente. Hoe langer u uw geld vastzet op een spaarrekening hoe rente u kunt krijgen. Sparen geeft zekerheid doordat u bijna altijd direct bij u geld kunt Dat is handig als u bijvoorbeeld te maken krijgt met onverwachte uitgaven.

Wat is beleggen?
Beleggen is een vorm van investeren met als doel uw geld te laten groeien. Door te beleggen maakt u meer kans op een hoger rendement dan met sparen. Maar let op! U loopt het risico dat de actuele waarde van uw beleggingen (tijdelijk) minder wordt dan het geld dat u heeft ingelegd.


Kies voor sparen én beleggen
Twijfelt u over wat voor u de beste keuze is? Bij Boudesteyn en RegioBank hoeft u niet te kiezen. U bepaalt zelf hoe en hoeveel u belegt, welk risico u wilt lopen, welk deel u spaart en belegt. Én voor hoe lang u dit doet. 

Wij kunnen u helpen met het afwegen van de risico's en rendementen van sparen en beleggen. Neem even contact met ons op.

 

Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Schadeformulieren
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie