Hoe mogen we je helpen?
We zijn voor je bereikbaar via:
Westerkaai 78-80
8281 BH Genemuiden
Handelskade 7
8064 DV Zwartsluis
038-3859393 info@boudesteyn.nl 06-82932179

Onze openingstijden zijn:
 Genemuiden: Ma/vr: 08.30 - 17.00 uur
 Zwartsluis: Ma/vr: 09:00 – 17.00 uur

Alles over beleggen

Maar weinig Nederlanders houden zich er bewust mee bezig: beleggen. Stel namelijk dat uw geld minder waard wordt? Dat wilt u uiteraard niet. Toch belegt bijna iedereen in Nederland via een pensioenfonds of de pensioenverzekeraar. Fondsen waar u elke maand een premie inlegt en die uw pensioen meer waard laten worden.

Beleggen uit handen geven?
Wit u zelf ‘iets’ met beleggen, dan kunt u de werkzaamheden hiervoor uit handen geven. Net zoals bij het pensioenfonds dus. U kunt bijvoorbeeld participeren in een beleggingsfonds. Dat is min of meer hetzelfde als een mandje verschillende aandelen. Ook kunt u ervoor kiezen een vermogensbeheerder in te schakelen die voor u belegt.

Zelf beleggen?
Zelf beleggen is ook een optie. U zult dan veel tijd moeten investeren om het beleggen onder de knie te krijgen. Belangrijk is ook dat u om kunt gaan met eventuele stress, bijvoorbeeld als uw aandelen in het rood staan. Anderzijds zijn de rendementen aantrekkelijk. Zelf beleggen doe u via uw eigen bank, of een beleggingsbank zoals Lynx, Binck of Alex.

Defensief of offensief beleggen?
Bij beleggen zijn er verschillende opties. Zeer defensief beleggen is niet veel risicovoller dan sparen. U belegt dan met name in obligaties. Bij offensief beleggen zijn de risico’s groter. U belegt dan eerder in aandelen. De kans op een hoog rendement stijgt daarmee echter ook.

Beleggen: iets voor de lange termijn
Beleggen doet u voor de lange termijn. Hoe langer u belegt, hoe kleiner de risico’s. Er is geen enkele periode in de geschiedenis waarin sparen het in 30 jaar qua rendement heeft gewonnen van beleggen. Kunt u uw geld langer missen, overweeg beleggen dan als optie. 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en risico's van beleggen? Maak gerust vrijblijvend een afspraak!

Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie