Hoe mogen we je helpen?
We zijn voor je bereikbaar via:
Westerkaai 78-80
8281 BH Genemuiden
Handelskade 7
8064 DV Zwartsluis
038-3859393 info@boudesteyn.nl 06-82932179

Onze openingstijden zijn:
 Genemuiden: Ma/vr: 08.30 - 17.00 uur
 Zwartsluis: Ma/vr: 09:00 – 17.00 uur

Samen voor de Buurt Stichting voor door Vrouwen

Steunt u ook deze geweldige stichting?
Afgelopen week mochten onze collega's Dyantha en Marischka, Ranija en Natalia interviewen. Deze vrouwen bezoeken maandelijks de avonden van Stichting voor door Vrouwen.

Wat is het verhaal van deze dames?
Ranija woont sinds 5 jaar in Genemuiden. Haar man is als eerste naar Nederland gevlucht vanuit Syrië. Hij heeft toen gezinshereniging aangevraagd en dit werd goedgekeurd. Samen hebben zij 4 kinderen. Ranija is met 3 van de 4 kinderen naar Genemuiden gekomen. De oudste is naar Duitsland gegaan om te studeren.

Voor haar was het een moeilijke tijd, maar zij vond steun in de kerk. Zo kwam zij ook in contact met Coranda van Stichting voor door Vrouwen.

Natalia woont nu 1 jaar in Genemuiden en is totaal 2 jaar in Nederland. Zij komt uit Chili en is getrouwd met een Nederlandse man en samen hebben ze 2 kleine kinderen van 3 en 6 jaar.

In Chili hadden zij een eigen bedrijf en ze wilden daar hun leven verder opbouwen. Door Corona en de politieke veranderingen hebben zij helaas de keuze moeten maken om naar Nederland te verhuizen en hier hun leven verder op te pakken.
Op dit moment werkt zij met veel plezier bij de Boni. Ze is in contact gekomen met stichting voor door vrouwen door haar Roemeense collega.

Waarom zijn deze avonden zo belangrijk voor deze doelgroep?
Beide dames geven aan dat het heel moeilijk is om te socialiseren en contact te leggen met de mensen. Hierdoor waren zij in het begin ook vaak verdrietig en hebben zij zich heel eenzaam gevoeld.

Ranija en Natalia geven aan dat zij zich elke maand weer verheugen op de ‘’gezellige avond’’,  zoals zij deze avond noemen. Echt een avond voor zichzelf!
Zij hebben door deze avonden veel nieuwe vrienden gemaakt, spreken ondertussen goed Nederlands en Natalia geeft aan dat ze erachter kwam dat een vrouw die ook naar deze avonden gaat 100 meter verderop woont!

Stichting voor door Vrouwen organiseert maandelijks avonden voor deze doelgroep, ondertussen zijn er al 40 vrouwen uit Genemuiden en omstreken die hier gebruik van maken.
De avonden kunnen van gezellig tot informatief zijn. Zij hebben al mooie dingen zien gebeuren. Vrouwen zijn geholpen aan een baan, er zijn vriendschappen ontstaan en passies ontdekt. Dit is waar zij het voor doen, want echt samenleven staat of valt met het ontmoeten van elkaar!

Aangezien het zo belangrijk is voor deze doelgroep om naar deze avonden te kunnen gaan hebben zij uw steun hard nodig, helpt u mee? U kunt doneren via onderstaande link.

https://samenvoordebuurt.nl/nl/initiatives/activities/details/funding/1078/voor-door-vrouwenFoto Stichting voor door Vrouwen


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 12-10-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie