Hoe mogen we je helpen?
We zijn voor je bereikbaar via:
Westerkaai 78-80
8281 BH Genemuiden
Handelskade 7
8064 DV Zwartsluis
038-3859393 info@boudesteyn.nl 06-82932179

Onze openingstijden zijn:
 Genemuiden: Ma/vr: 08.30 - 17.00 uur
 Zwartsluis: Ma/vr: 09:00 – 17.00 uur

Een zakelijke hypotheek bij RegioBank*

Heeft u een eigen bedrijf en wilt u een bedrijfspand kopen of laten bouwen? Of heeft u al een zakelijke hypotheek, maar wilt u deze oversluiten? Bij RegioBank kunt u een bedrijfshypotheek afsluiten**.

 

Bedrijfshypotheek in het kort

 • Een hypotheekbedrag tussen € 50.000 en € 1.000.000
 • Een lange looptijd tot 20 jaar
 • Jaarlijks extra aflossen tot 5% van de hoofdsom
 • Financiering standaard tot 80% van de marktwaarde en soms tot 90%
 • 40% van het bedrijfspand mag u verhuren
 • Bouwen of verbouwen? Het bouwdepot geeft inzicht en overzicht in de kosten

Wat is een zakelijke hypotheek?

Een zakelijke hypotheek, of bedrijfshypotheek, is een vorm van een zakelijke lening. U gebruikt een zakelijke hypotheek voor het kopen, bouwen of verbouwen van een bedrijfspand waarin u uw eigen bedrijf kunt huisvesten of uw beroep uitoefenen.

Een zakelijke hypotheek voor uw bedrijfspand

Bij Regiobank kunt u een bedrijfshypotheek afsluiten voor het kopen, bouwen, verbouwen of herfinancieren van een bedrijfspand. Uw Zelfstandig Adviseur kijkt samen met u naar het maximale hypotheekbedrag. Dit ligt bij RegioBank tussen € 50.000 en € 1 miljoen.

Heeft u een zakelijke financiering bij een andere aanbieder en wilt u uw bedrijfshypotheek oversluiten naar RegioBank? Tijdens een afspraak bekijkt uw Zelfstandig Adviseur samen met u de mogelijkheden en voorwaarden.

20 jaar tijd om uw bedrijfshypotheek af te lossen

De zakelijke hypotheek die u afsluit kunt in 20 jaar aflossen. Sneller kan ook. De looptijd van uw zakelijke financiering spreekt u af met uw Zelfstandig Adviseur. Ieder jaar lost u minimaal 5% van uw zakelijke hypotheek af. Ook kunt u jaarlijks extra aflossen tot 5% van de hoofdsom.

Financiering en de waarde van uw bedrijfspand

De zakelijke hypotheek die u bij RegioBank afsluit, staat in verhouding met de waarde van het bedrijfspand. U kunt financiering standaard voor 80% en in sommige gevallen tot 90% van de marktwaarde aanvragen. Wij financieren 90% van de marktwaarde wanneer u of uw bedrijfspand voldoet aan 1 van de volgende voorwaarden:

 • U koopt, bouwt of verbouwt een duurzaam pand (energielabel C of beter) of;
 • U investeert om het pand te verduurzamen (naar energielabel C of beter) of;
 • U heeft een woonhuishypotheek van RegioBank of al minimaal 5 jaar een zakelijke betaalrekening bij ons.

Past een bedrijfshypotheek bij uw situatie?

Een zakelijke hypotheek sluit u af voor het kopen van een bedrijfspand. U kunt een bedrijfshypotheek aanvragen wanneer:

 • U minimaal 2 jaren onderneemt en jaarcijfers van de afgelopen 2 jaar kunt aanleveren.
 • Uw bedrijf is gevestigd in Nederland en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
 • U naast bestaande verplichtingen ook rente en aflossing van de bedrijfshypotheek kunt betalen.
 • U niet van plan bent om meer dan 40% van het bedrijfspand te verhuren.
 • Uw bedrijfsactiviteit past binnen ons duurzaamheidsbeleid. Lees meer over welke sectoren wij uitsluiten.

Een bedrijfshypotheek past niet bij u als u:

 • Een startende ondernemer bent en uw bedrijf bestaat nog geen 2 jaar.
 • Op zoek bent naar een zakelijke hypotheek zonder eigen inbreng. Voor een zakelijke hypotheek bij RegioBank moet u eigen geld inbrengen voor de financiering. U kunt bij ons een financiering aanvragen van standaard 80% en soms wel tot 90% van de marktwaarde van het pand.
 • Uw zakelijke lening wilt gebruiken voor iets anders dan een bedrijfspand.
 • U wilt de zakelijke hypotheek gebruiken voor een aanbouw aan uw woonhuis waarin u uw beroep kunt uitoefenen, zoals een werkkamer of atelier.

Heeft u een bedrijfshypotheek nodig maar past de zakelijke hypotheek van RegioBank niet bij uw situatie? Bekijk dan de alternatieven voor een zakelijke lening.

Uw zakelijke hypotheek berekenen

Hoe hoog de zakelijke hypotheek is die u kunt aanvragen, wordt bepaald door de waarde van het bedrijfspand en de financiële situatie van uw onderneming. RegioBank financiert 80% en in sommige gevallen 90% van de marktwaarde van het zakelijke pand.

Wilt u uw bedrijfshypotheek of uw maandlasten berekenen? Bereken samen met uw adviseur hoeveel uw onderneming kan lenen.

Kosten en rentetarieven van uw zakelijke hypotheek

U betaalt iedere maand rente over de hypotheekschuld die nog uitstaat. Tijdens de rentevaste periode blijft de hypotheekrente gelijk. Ook lost u iedere maand een deel van uw bedrijfshypotheek af. Het rente- en aflossingsbedrag betaalt u iedere maand achteraf van uw zakelijke rekening. Lees meer over de kosten en rentetarieven van de bedrijfshypotheek

 
Zekerheid en aansprakelijkheid voor uw zakelijke lening

We vragen zekerheden voor het geval u de lening niet kunt terugbetalen. Bij een zakelijke hypotheek zijn de meest voorkomende zekerheden een hypotheekrecht, pandrecht of borgstelling. Lees meer over zekerheid en aansprakelijkheid.

U vraagt een zakelijke hypotheek aan tijdens een afspraak met uw Zelfstandig Adviseur. Tijdens de afspraak berekent de adviseur uw maximale hypotheekbedrag en de hypotheekrente die u betaalt. Uw adviseur helpt u met al uw vragen over zakelijk lenen. Zo weet u zeker dat uw zakelijke hypotheek past bij uw situatie. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op: